8 Ağustos 2012 Çarşamba

Bahçe Aydınlatma Sistemleri Modelleri

Aydınlatma sistemleri her yerde olduğu kadar bahçelerde de oldukça önemli bir unsurdur. Zifiri karanlıkta kalmayı asla hiç kimse istemez. Aydınlatma ışıklandırma bahçelerin en vazgeçilmez hem zaruriihtiyacı hemde aksesuarıdır. Villaların yazlık evlerin ve hatta normal sürekli yaşadığımız evlerin bahçelerinde özellikle yaz mevsimlerinde bizler için mutlaka olmazsa olmazlardandır.

Mantar Şekilli Renkli Bahce Aydınlatma Modeli: Rengarenk ışıkları ile oldukça sevimli bir aydınlatma modeli. Kullanılacak yerin başka büyük aydınlatmalarının olması gerekir, çünkü bu aydınlatma daha çok süs içindir. Küçük olduğu için büyük bahçeleri aydınlatması beklenemez. Model hem rengi ile hem de kullanışı ile oldukça sevimli duruyor. Evde bahçe kenarlarında havuz yanlarında ya da masa süslemelerin de rahatlıkla kullanılabilir. En alt kısmı krem renkli plastik olup, mantar görünümlü üstü ile dikkatleri çekmekte. Sizinde evinizin içinde ya da dışında böyle küçük aydınlatmalara ihtiyacınız var ise kaçınılmaz bir fırsat.
Yazlık Villa Bahcesi Aydınlatma Modeli: Bahçeli evler için bahçe aydınlatmaları çok önemlidir. Hem dışarıda bahçenizde otururken ki aydınlatma için, hem de eğer evin içinde oturuyorsanız dışarıyı rahat görmek için aydınlatmaların önemi büyüktür. Her eve gereklidir aslında. Gündüz vakti içerideyken gelen misafirleri rahatça görebilirsiniz, fakat akşam olduğunda dışarıda illa ki bir aydınlatmaya ihtiyaç olacaktır. bu modelde kare şeklinde tasarlanıp, beyaz ışığa sahip. diğer modellerin aksine ışık yana verilirken, aydınlatma da kolaylık sağlar. Evin istediğiniz her köşesine rahatlıkla koyabileceğiniz bir modeldir.
Sümbül Renkli Ağaç Aydınlatma Modeli: Diğer modellerin aksine ağaç şeklinde tasarlanan bu model tasarımının ilginç oluşu ile dikkat çekiyor. Ağaç şeklinde yapılan bu model gündüz vakti bahçenizde diğer ağaçlar ile uyum sağlayıp bahçenize ağaç havası verirken, akşam olduğunda aydınlatması ile oldukça farklı. Ayrıca rengi ile de diğer klasik beyaz ve sarı ışıklara zıt bir model. Bu aydınlatma sokak aydınlatmalarında da kullanılıyor. Mesela bir çarşı aydınlatmasın da ya da yol aydınlatmalarında ilginç modeli tercih ediliyor. Bir çarşı üzerinde farklı renklerde dizayn edilen bu aydınlatma türü oldukça ilgi çekiyor.
Silindir Bahce Aydınlatma Modeli: Farklı modeli ve deseni ile son zamanlarda gördüğümüz ilginç modellere bir yenisi daha. Küçük ve büyük olmak üzere iki boyu olan aydınlatma çift kullanıma sahip. hem yazlık evlerde masa üzerlerinde kullanılabilecek hem de yol kenarı aydınlatmaları için kullanılabilecek bir model.yol üzerine dizildiğinde inanılmaz bir görüntü alacaktır. Hem şık hem spor modeli ile görenleri hayran bırakan bir model sarı ışıklı olup üzerine yapılan dal ve yaprak motifleri de göze çarpıyor. Bu motifi ile bizi yazı hatırlatıyor. Şekli de bir hayli farklı silindir şeklinde yapılmış olması kullanış açısından rahatlık sağlayacaktır.
Çiçek Şekilli Bahçe Aydinlatma Modeli: Son zamanlarda bahçe aydınlatmaları modellerinde de oldukça modern ve şık modeller üzerinde duruluyor. Hem görenleri şaşırtan hem de kullanım rahatlığı ile size rahatlık sağlayan bir model daha. Büyük aydınlatmalardan hoşlanmayanlar ya da bahçesi küçük olanlar için bu şık aydınlatmalar iyi olacaktır. hem gül modeli hem de çiçek modeli ile sizlerin beğenisine sunulmuş bir model. Oldukça ince detaylarla yapılmış olup beyaz ışığa sahiptir. Tabi beyaz ışıktan holanmıyorsanız renkli ampullerle değiştirme imkanına sahipsiniz. Hatta renkli takılan ampuller ile bahçeniz çok daha sevimli görünebilir.
Havuzlu Villa Bahcesi Aydinlatma Modeli: Gündüz vakti evinizin havuzu tüm güzelliğiyle görselliği sağlarken, bunu akşamda görmek isteyenler için düşünülmüş bir aydınlatma modeli. Akşam olduğunda özellikle havuz başında ağırlayacağınız misafirleriniz için oldukça hoş düşünülmüş bir aydınlatma. Misafirleriniz beğenisini sunarken sizler de yaptığınız tercihle gurur duyacaksınız.Gündüz ki ihtişamın gece de devam etmesini istiyorsanız eğer , bu aydınlatma tam sizin için. Yuvarlak şekilde tasarlanmış model sadece havuzun kenarlarını aydınlatmakla kalmıyor. Havuz içine girebilme özelliği ile de dikkat çekiyor.
Beyaz Tas Şekilli Bahce Aydinlatma Modeli: Bahçe ışıklandırmalarında yol kenarındaki direkli aydınlatmalardan hoşlanmıyorsanız, yere döşenecek olan bu aydınlatma ile bahçenize farklı bir hava katabilirsiniz. Evinizin giriş kapısına döşeyeceğiniz bu aydınlatma kapıyı da bulma kolaylığı sağlayacaktır. Beşli şekilde hazırlanan model beyaz ışığa sahiptir. İster evinizin yolunda kullanabileceğiniz, isterseniz de duvar aydınlatması olarak kullanabilirsiniz. Duvar aydınlatması için de son derece şık olacaktır. yalnız yerde ki duruşunun farklılığı ile daha çok yer aydınlatması için tercih edilmekte.
Bu bahçe aydınlatma modeli de çift kullanıma sahip. gündüz vakti saksı görevi görürken akşam olduğunda aydınlatma görevinde. Oldukça farklı tasarımı ve kullanışlı bu yönü ile çokça tercih edilen bir model.Eğer bahçeniz küçükse ve sizde bahçenizdeki çiçeklerinizden vazgeçemiyorsanız, aydınlatma da illaki olacaktır çünkü bu model tam size göre.yuvarlak top şeklinde olmasıyla modeli farklılaştırılmış. Evinizin girişine yol üzerine belli aralıklarla dizeceğiniz bu model evinizin daha giriş kısmında ki aydınlatmalarından zevkinizi ortaya koyacaktır.
2013 model mum sekilli bahce aydinlatma modeli: Bahçe kapınızdan evinizin kapısına uzunca bir yol gidiyor ve bu yola klasik beton dökmek istenmemiş çimlerin havasını bozmamak için, dikdörtgen parçalardan bir yol yapılmış. Böyle bir yolda rahat yürüyebilmek için loş ışık veren küçük aydınlatmalar yerine, büyük mum şekilli aydınlatmalar tercih edilmiş. Eğer sizin evinizin girişi de aynı bu şekilde uzunca bir yola sahipse bu aydınlatma oldukça şık duracaktır. aynı zamanda modelin görselliği de ortaya çıkacaktır. Aydınlatma modelleri seçilirken eve yada kullanılacak olan yere uyumu son derece önemlidir.
Havuzlu Köşk Bahcesi Aydinlatma modeli: Günümüzde kraliyet yönetimleri olmadığı için, eskiden köşk için kullanılan bu tarz yapıları şimdi ancak otel olarak görebiliyoruz. Bu kadar büyük bir mekan için, o kadar büyük bahçeye ihtiyaç vardır. Bu resimde hem bahçe aydınlatması, hem havuz aydınlatması bir arada kullanılmıştır. Öncelikle Otelin bahçesini çepeçevre çevreleyen ağaçların aydınlatılması düşünülmüş ve altlarına yerleştirilen kare aydınlatmalardan hem yukarı ışık verilmiş ve ağaçlar daha belirgin ve güzel gösterilmiş. Hem de yanlara ışık verilmiş. Havuzun çevresi için ince yol şeklinde üç sıra ve asimetrik bir aydınlatma uygulanmış.
Her geçen gün bir yeni modeli eklenen bahçe aydınlatmalarına ilgi oldukça yoğun. Üreticilerde bu yoğunluğu karşılıksız bırakmadan modellerine her sezon yenisini ekliyorlar. Bu bahçe aydınlatması da küçük olup birkaç tane sıraya dizildiğinde oldukça iyi işlev görmektedir. Küçük yuvarlak olup, fanus şeklindeki modeli ile dikkat çekiyor. İster birakç tane alarak evinizin yolunu aydınlatmak için kullanabilir, isterseniz de havuz kenarı aydınlatması için kullanabilirsiniz. Küçük bahçe aydınlatmalarının çok tercih edilmesi bu yönünden olsa gerek.
Kule şeklinde tasarlanmış bu model farklı bir tasarıma sahip. koyu ahşap ve beyaz ışığı ile göz kamaştırıyor. Uzun olması ile oldukça geniş çaplı bir aydınlatma yapar. Bu özelliği ile sık tercih ediliyor.Bahçesi büyük olup geniş çaplı aydınlatma ihtiyacı duyanlar için kaçınılmaz bir fırsat. Diğer modellerden farklı olarak kullanılan malzemenin ahşap olması modeli bu noktada farklılaştırıyor. Üst kısma yalpan çatı şeklindeki yine ahşaptan yapılmış detayda ışığı dengeleyici bir özelliğe sahip. farklı modeli ile dikkatleri çeken bu aydınlatma kullanım rahatlığı ile sizin içinde ideal olacaktır.
site bahce aydinlatma modeli: Bu aydınlatma ise geniş site bahçeleri için sıkça tercih edilen bir modeldir. Tek parça şeklinde düşünüldüğünde aydınlatmaya çok fazla bir etkisi olmasa da, resimdeki gibi sıraya dizilen küçük aydınlatma ışıl ışıl bir görüntü alır. Bu yüzden geniş bahçeli evlerin ya da sitelerin bahçeleri için bu türden bir aydınlatma modeli son derece uygundur. Sitelerde ya da evlerde yol kenarlarına döşenirken, aynı şekilde havuz kenarlarının döşemeleri de bu aydınlatma ile döşendiği takdir de şık bir görüntü alır.
Ev dekorasyonları genellikle bayanların ilgilendiği bir alandır. Bayanlarda süse düşkün olduklarından bahçe aydınlatmalarına kadar gösterişli modeller seçerler. Tabi içlerinde sadelikten yana olan bayanlarda vardır. Aslında bu modelde tam onlar için. oldukça sade bir model olup kullanışı ile tercih edilir. Hatta belediye park ve bahçelerinde de sıkça gördüğümüz bir modeldir. Çimli bahçelerin kenarlarını aydınlatmada kullanılan sıkça kullanılan bir modeldir. Küçük olmasına rağmen etrafa verdiği geniş çaplı ışığı ile tercih edilir.
Sıkça bahçe yolu aydınlatmaları için kullanılan model modern tarzı ile meraklı gözleri üzerine topluyor. Metal aksesuarı ve uzun boyu ile tercih edilen bir modeldir. Sizlerde evlerinizde ister bahçe yolu için isterseniz de havuz kenarı aydınlatması için kullanabilirsiniz. Gündüz vakti yakılmasa da modern duruşu ile dikkat çekerken akşam etrafa yaydığı ışık kalitesi ile gözleri kamaştıracak cinsten. Evlere gelen misafir ve onların eviniz ile ilgili görüşleri oldukça önemlidir. Gelen misafirin de ilgisini çekecek bu model seçiminiz ile sizi mutlu edecektir.

Marka Modelleri