27 Temmuz 2012 Cuma

Doğtaş Mutfak Dolapları Modelleri

Mutfaklar bayanların evde en çok vakit geçirdikleri yerdir. Bunun için mutfağın güzel ve kullanışlı olması, bayanlar için çok önemlidir. Mutfağınızın büyüklüğüne göre doğru mutfak dolabı seçimi yapmak size kullanım alanında rahatlık sağlayacaktır. Mutfaklar, her bayanın kendi iş alanıdır aslında. Bayanlar el becerilerini mutfakta gösterirken, her daim marifetlerini sergilemekten de büyük haz duyarlar. Hünerlerin gösteriminde ise mutfak ta bir o kadar önem taşır. Mutfak ne kadar kullanışlı olursa, bayanlar da bir o kadar rahat iş yapabileceklerdir. Hal böyle olunca da mutfak dekorasyonu ve alet edevatlarında söz, her daim bayanlara düşer. Her bayan kendi mutfağının güzel ve kullanışlı olmasını ister. Mutfaktaki işlerin çabuk bitirilebilmesi ve mutfaktan çabuk çıkılabilmesi için bayanların mutfağa hakim olmaları gerekir. Bunun için de mutfaklarına uygun bir seçim yapmalıdırlar. Seçim yaparken kullanım alanlarını da göz önünde bulundurmalılardır. Aksi takdirde showroomlarda çok beğendiğiniz mutfak modeli sizin alanınıza uymaz ise hayalleriniz suya düşebilir. Bu küçük ayrıntıya dikkat ederseniz siz de mutfağınızı muhteşem kılabilir, harika yemekler yapabilirsiniz. Her bayanın zevki ve isteği tabii ki ayrı olacaktır. İşte Doğtaş, sizlere birbirinden ayrı ve farklı, birçok seçenekler sunuyor. Artık mutfağınızı yenilerken içiniz de rahat olsun. Çünkü Doğtaş tüm bayanları düşünerek birçok tasarım yapmış. İster şık, ister sade, ister koyu ister açık renk, tamamen sizin tercihinize bırakılmış, aranılanın bulunması için elden gelen yapılmış, bayanlara kolaylık sağlanması amaçlanmıştır. Mutfağınızı istediğiniz renkte seçebilir, zevkinize uygun hale sokabilirsiniz. Artık mutfak yenilemek sizin için kâbusa dönüşmesin. En beğendiğiniz mutfağı seçin ve hayalini kurmaya başlayın. Eminiz ki, mutfağınız yenilendikten sonra, sizde yeni mutfağınıza hayran kalacak, bütün gün yemek yapmak isteyeceksiniz. Yemek yapmayı eğlenceye dönüştürebilir, yaptığınız yemeklerden keyif alabilirsiniz. Çevrenizdekiler de yeni mutfağınızı çok beğenecek.
Ahşap ve kremin uyumu, içinizi ferahlatacak, mutfağınızda aydınlık ve ferahlığı sağlayacaktır. Ahşabı seviyor ve mutfağınızda da görmek istiyorsanız, bu mutfak modeli size göre olabilir. Dolaplarda ahşap malzeme kullanılırken, mutfak tezgâhı ile de uyumu düşünülmüştür. Mutfak masa ve sandalyelerinde de yine aynı malzeme kullanılırken buda mutfakta bütünlüğü sağlamıştır. Böyle bir mutfakta kullanılan uzun mutfak tezgahı, sizin işinizi de kolaylaştırırken, rahat etmenizde büyük bir etken olacaktır. Eğer mutfağınız, orta tezgahı kaldıramayacak kadar geniş değilse, tercihinizi böyle bir mutfaktan yana kullanmanızı öneririz.
Beyazın asaleti, siyahın zarafeti bir olursa, işte böyle şık bir mutfak çıkıyor karşımıza. Evinin her köşesinde şıklığı tercih eden bayanlar için uygun bir mutfak olmakla birlikte oldukça gösterişli. Siyah bildiğimiz gibi koyu bir renk olduğundan, bayanlar ilk etapta bu renk için önyargılı davranıp, mutfaklarında kullanıldığı takdirde, karanlık bir mutfak hayal edebilirler. Fakat bu fotoğrafta da olduğu gibi, siyah rengi, mutfağın belirli yerlerinde kullanılmasıyla, beyaz ile de bütünleştirildiği zaman, mutfağı karanlık yapmaktan öte, mutfağa bir zenginlik katmaktadır. Siyahı seven bayanlar korkmadan bu modeli mutfaklarında tercih edebilir, şık bir mutfağa sahip olabilirler.
Yine mutfağında ahşap görmek isteyen bayanlar için tasarlanmış bir mutfak görmekteyiz. Dolapların kaplamaları ile yer döşemeleri koyu renk mobilyadan tercih edildiği için mutfak tezgahlarında krem renkli mermer tezgah kullanılması son derece isabetli olmuş, ve mutfağa bir aydınlık katmıştır. Ayrıca resimde dikkatinizi çektiyse ocak, alışılmışın dışında olup 6 ocaklıdır. Aynı anda pek çok yemeği bir anda yapabilmeniz için size kolaylık sağlayacaktır. Buzdolabı da standartların dışında olup daha büyük kullanılmıştır. Ankastre fırın serisi de buzdolabına uyumlu olması için gri metalik tercih edilmiştir. Eğer geniş bir aile ve eve sahipseniz, böyle bir mutfak kaçınılmazınız olabilir.
Düz beyaz be parlak malzemeden yapılmış olan mutfak dolapları için uzun metal kulplar tercih edilmiş. U şeklindeki tezgahın köşelerine oval dolaplar yerleştirilerek estetik bir görünüme kavuşturulmuştur. Bunun yanı sıra alışılagelmişin dışında olarak ocaklar orta tezgahta kullanılmıştır. Ayrıca fırının da, tezgahların içinde değil, dışarıda olması dikkatleri çekiyor. Bu mutfakta ki küçük detaylar ise mutfağın havasını tamamen değiştirmiş. Orta tezgahın arka tarafında kullanılan bar tabureleri de küçük veya beklenmedik misafirlerinizi rahatlıkla ağırlayabilir, siz mutfakta yemeğinizi yaparken onlarında sizi izlemesini sağlayabilirsiniz.
Bu mutfakta açık ve koyu renk ahşap malzemeleri kullanılarak, mutfakta bir kontrastlık sağlanmıştır. Üst dolaplarda açık renk, alt dolaplarda ise koyu renk ahşap kullanılmış ver yerler de parke yapılarak bütünlük sağlanmıştır. Üst dolapların hepsinde açık renk ahşap ile birlikte çizgili cam detayları mutfağa ferahlık katmıştır. Ayrıca mikrodalga fırın da, davlumbazın yanına konumlandırılırken, çocuklarınızın zararlı ışınlardan korunması amaçlanmıştır. Mutfak tezgâhının üzerine monte edilmiş çubuk demir ise, hem çok dekoratif, hem de kullanışlı bir ayrıntıdır. Çubuk demir sayesinde kaşık, kepçe, kevgir gibi malzemeleri ve cezvelerinizi de asabilir kendinize kullanım rahatlığı sağlayabilirsiniz.
Son zamanların özellikle mutfak tasarımlarında en çok tercih edilen kırmızı rengi kullanıldığı bir mutfak modelini görmektesiniz. Kırmızıyı seven bayanlar için ideal bir mutfak tasarımı. Kremin birçok renge sağladığı uyumu, bu mutfak ta da kırmızıyla görmekteyiz. Kullanılan dolaplarda cam kapağın çok tercih edilmesi mutfağı aydınlık ve ferah yapmış. Ortaya yapılan büyük dikdörtgen altı dolaplı mutfak tezgahının ortasına ocak yerleştirilmiş ve tavandan sarkan davlumbaz modeli kullanılmış. Ocağın orta tezgahta olması, duvar tezgahında sizin için daha çok kullanım alanı bırakılmış. Cam dolapların bolluğu da güzel ve özel mutfak eşyalarınızı sergilemeniz için size olanak sağlamıştır.
Genellikle bahçeli evlerin sahip oldukları çok büyük mutfaklar için tasarlanmış bir modeldir. Genel olarak dolapların tamamında krem lake kullanılmış. Üst dolapların tamamı camlı dolap olarak yapılmış dolaplar 2 raflı olup altlarına da 2 tane açık raf kullanılmıştır. Tezgahın altı ise dolap ve çekmece olarak değerlendirilmiştir. Çok büyük olan mutfaklarda ortadaki boş alanı değerlendirmek için metalik kapaklı farklı bir dolap modeli kullanılmış. Pencere önüne konulan masanın aydınlatması için tandan bir avize sarkıtılmış. Masanın pencere önünde olması mutfağın hem en aydınlık kısmını değerlendirmiş, hem de pencere önünde manzaraya karşı zevkli bir yemek yenilmesi için uygun bir ortam hazırlanmıştır.
Yine bu yılın trend renklerinden kırmızı ile beyazın kullanıldığı çok modern ve şık bir mutfak. Oldukça büyük mutfaklar için hazırlanmış olan bu modelde bol miktarda dolap bulunmaktadır. Alt dolaplarda tamamen kırmızı renk ve beyaz kulplar kullanılırken üst dolaplar tamamen beyaz renkten yapılmış. Tezgah L şeklinde düzenlenmiş, lavabo ve ocak kısmı, tezgahın aynı bölümüne yerleştirilmiş, diğer bölüm ise tavandan sarkıtılan 3 aplik ile aydınlatılmış. Ankastre fırın, tavana kadar yapılmış kırmızı dolapların ortasına oturtulmuştur. Oldukça büyük bir masayı rahatlıkla kaldırabilecek olan bu mutfağa modern tarzın bozulmaması için 2 ayrı küçük masa düşünülmüştür.
Evinin her kısmını beyaz mobilya ile döşemeyi tercih edenler için hazırlanmış beyaz bir mutfak modeli. Alt ve üst dolapların tamamı beyaz malzemeden yapılırken, kulpların metal ve uzun olması düşünülmüş. Uzun kulplar kullanım açısından, bayanlara büyük rahatlık sağlayacaktır. Bu modelde olduğu gibi eğer mutfağınızda küçük bir pencere varsa lavaboyu onun önüne yerleştirmek son derece mantıklı olacaktır. Uzun saatlerin geçirildiği lavabo başında bir pencerenin önünde olmak hava almak açısından sizi rahatlatacaktır. Ocak olarak tamamen elektrikli olarak tercih edilmiş ve ona uygun olarak camlı davlumbaz kullanılmıştır.yine orta tezgahın unutulmadığı bu modelde, orta tezgah için gümüş renk. Duvar tezgahları için ahşap renk tercih edilmiştir.
Klasik mutfak modellerinden biri. Sadece dolap kısmının sergilendiği bu modelde asıl renk olarak krem rengi kullanılmış. Tezgahın üstü için ahşap rengi seçilmiş, aynı renkten 4 adet çekmece ve dolap kulpları kullanılmıştır. 4 adet camlı dolap mutfak eşyalarınızı sergilemeniz için ayrılmış. Ayrıca süs eşyalarını çok seviyorsanız, yada bazı eşyalarınızın sürekli elinizin altında olmasından hoşlanıyorsanız, bu mutfaktaki köşe bentler sizin ihtiyaçlarınıza karşılık verecektir. Mutfak lavabosu için beyaz renk kullanılırken, çeşmenin de lavaboya uyum sağlaması için, nadir bulunan beyaz çeşme kullanılmış. En sağdaki uzun dolap asimetrik görüntüsüyle mutfağı biraz hareketlendirmiş.
Koyu renk mobilyadan hoşlananlar için çok modern ve çok şık tasarlanmış bir mutfak modeli. Koyu kahverengi dolaplarda, yeşil renk duvar boyasının kullanılması, dolapları daha da gösterişli hale getirmiş. 2 adet ankastre fırın yan yana tezgahın üstüne gelecek hizaya yerleştirilmiş. Böylece kullanımları daha kolaylaşmış. Yine mutfağın ortasına yüksek L şeklinde bir orta tezgah yapılmış. Tezgahın uzun kısmına ocak yerleştirilmiş, üzerine ise davlumbaz olarak tavandan sarkan ama değişik bir model davlumbaz tercih edilmiş. Tezgahın kısa kısmının altına masa olarak kullanılmak için bir tezgah daha yerleştirilmiş böylece hem boş alan değerlendirilmiş hem de çok şık bir görüntü elde edilmiştir.
Mutfağınıza girdiğinizde, aydınlık bir ortam tercih ediyorsanız, mutfak dolaplarınızda açık renk kullanmanız tavsiye edilir. Bu mutfakta akçaağaç rengi kullanılmış, dolapları göstermesi için duvarlarda tatlı bir fıstık yeşili boya kullanışmış, ayrıca boş kalan duvarlara küçük tablolar, değişik duvar süsleri asılmış, ve onların altına yere de hasır ve dekoratif olan mutfak süsleri kullanılmıştır. Krem rengi olarak tasarlanan mutfak modelinde beyaz renkli davlumbaz uygun görülmüştür.Dolaplara uyum ağlaması için aynı renk malzemeden, davlumbaza bir çerçeve geçirilmiş.Mutfakta kullanılan fırın kırmızı ankastre serisinden seçilerek duvara yerleştirilmiş, ve mutfağa bir canlılık katmıştır.
Yine çok büyük mutfaklar için hazırlanmış çok modern, çok şık ve çok detaylı ve değişik hazırlanmış bir mutfak modeli. Bütün mutfaklarda kullanılan duvar tezgahı, bu mutfakta kullanılmamış onun yerine 2 orta tezgah tercih edilmiş. Tezgahlardan birine büyük bir ocak ve üzerine tavandan sarkan ışıklı ve çok şık bir davlumbaz kullanılmış. Ayrıca ocak başında iş yaparken kullanımı rahatlatmak amaçlı ocağın yanına küçük bir çeşme ve lavabo yerleştirilmiş. Elektronik aletleri kullanabilmek için de tezgahın yanına 2 adet priz yerleştirilmiş. Bu tezgahın bir bölümünün üst kısmı tezgahtan uzun tutularak aynı zamanda masa olarak ta kullanmak amaçlı hazırlanmış. Diğer mutfak tezgahında ise büyük lavabo tercih edilmiş.
Canlı renklerin içinizi açtığını düşünüyorsanız, somon rengi olan bu mutfak size hitap etmektedir. Somon ile birlikte kullanılan krem renkli dolaplar, tezgahın üstünde kullanılan mermer ile uyumlu olmuştur. Ayrıca mutfakta aydınlatma ile ilgili bir alternatif düşünülmüş, sadece tavandan avize ile aydınlatma yerine dolapların üstüne içinde spotların bulunduğu bir taç monte edilmiş ve bu taç ta krem renginden yapılmıştır. Bulaşık makinesinin kapağı, krem rengi ile kaplanarak, dolaplarla uyumlu hale getirilmiştir. Tezgah ile dolapların arasına asılan duvar aksesuarları en çok kullandığınız mutfak eşyalarının, her an için elinizin altında olmasını sağlamıştır.
Küçük mutfaklar için, şık ve sevimli bir mutfak modeli. Turuncu ile metalik rengin beraber kullanıldığı mutfakta, pek çoğunda denk gelmediğimiz, yine metalik renkten, tezgahın en solunda bir panjur dolap kullanılmıştır. Tezgahın en sağına tezgah üstü ocak ve üzerine davlumbaz tercih edilmiştir. Tezgahın orta kısmında ise lavabo ve çeşme bulunmaktadır. Çeşmenin 2 yanında her an elinizin altında olmasını istediğiniz mutfak gereçleri için, yine metalik renkten mutfak askıları kullanılmıştır. Üst dolaplar her zamankinin aksine boyuna değil, enine tasarlanmıştır. Bu dolapların üstleri turuncu, alt kısımları ise metalik çerçeveli camlardan yapılmıştır.
Yine küçük mutfaklarda, hem alanı değerlendirmek, hem de aydınlık olması açısından tercih edilen beyaz mutfak dolaplarını görmekteyiz. Ankastre fırın, ocak ve davlumbaz serisinin kullanıldığı bu takımda metalik üzerine siyah camın kullanıldığı davlumbaz, son derece şık bir görüntü sergilemektedir. Üst dolaplar alışılmışın dışında yana değil de yukarı doğru açılır dolaplar olarak tasarlanmış ve üst kapaklar aynı mobilya malzemesinden yapılırken, alt kapaklarda cam kullanılmıştır. Ve bu cam dolapların içi aydınlatılarak mutfağa hoş bir hava katmıştır. Mutfak tezgahı ile dolapların arasına, duvar boyasından farklı fayanslar döşenerek mutfak biraz renklendirilmiştir.

22 Temmuz 2012 Pazar

Stor Perde Modelleri

Stor Perde Modelleri özellikle ofislerde yazahanelerde iş yerlerinde okullarda ve devlet dairelerinde kullanılmaktadır. Stor Perdelerin bu tür yerlerde tercih edilmesinin asıl nedeni sağlam kullanışlı ve dayanıklı olmasıdır. Stor Perde Modellerinin bir çok değişik çeşitleri ve örnekleri bulunmaktadır. Stor Perde Modelleri mekanik bir yapıya sahip olması kolya kullanımı ve istenilen ihtiyaçlara cevap verebilmesi açısından son derece önemlidir. Stor Perde Modellerinin en büyük ve önemliözelliklerinden birisi bulunduğunuz ortamın güneş ışınlarından koruması tamamen dışarıdaki ışıkla irtibatı kesmesi isterseniz ayar yaparak nurmal perde olarak da kullanabilirsiniz. Stor Perdeleri imal eden firmalar kullanıcısını en ince ayrıntılarına kadar düşünüp bir çok modellerini çeşitlerini renklerini desenlerini zenginleştirip kullanıcısına sunmuştur. Stor Perde Modelleri halk arasında zincirli ipli perdeler veya da yaylı mekanik otomotik perdeler diye de bilinmektedir. Bu perdeleri ister iş yerlerinizde isterseniz evinizde nerde kullanıyorsanız tamamen sizin isteğinize arzunuza bağlı olarak isterseniz tamanen kapatabilir isterseniz de içeri odaya ne kadar güneş ışınları girmesini istiyorsanız o kadarını ayarlamak sizin elinizde. Stor perdeler Polyester ahşap kumaş deri ve benzeri güneşe ısıya ve soğuk hava şartlarına dayanıklı malzemelerden imal edilmektedir. Evlerimiz, iç dünyamızı anlatan, kişiliğimiz hakkında izlenimler sunan kısacası kendimizi en doğru şekilde yansıtan yegane mekanlardır. Tasarladığımız ev dekorasyonları ile bireysel yaşam çizgimizden izler bırakırız. Evimizin tüm havasını değiştiren perdelerin doğru seçimi ile de şık bir tasarıma giden yolda sağlam bir adım atarız. Seçeceğimiz perdenin rengi, deseni, kumaş çeşidi, modeli, aksesuar detayları evimizin tarzını belirleyerek kendi dünyamız hakkında ipuçları verir. Evinizi nasıl dekore etmiş olursanız olun, klasik, modern ya da doğal görümlü rustik seçenekler arasından size uygun modeli bulmak ve ufacık bir dokunuşla evinizin havasını tamamen değiştirmek mümkün. Perdelerin evimize kattığı şıklık ve zarafetin yanısıra sahip olduğu fonksiyonlar da oldukça önemli tabi ki. Dengeli ısı yayımı, kontrollü ışık geçirgenliği ve pratik kullanımı bu fonksiyonlardan birkaçı. Mekanlarımıza modern bir hava getiren stor perdeler çeşitli uygulama seçenekleri ve sahip oldukları renk, model, malzeme zenginlikleriyle, kullanım ve tamir kolaylığıyla evlerde ve iş yerlerinde klasik kumaş perdelere nazaran daha çok tercih edilir hale gelmiştir. Bu tür mekanizmalı perdelerde, klasik perdelerdeki gibi bir pile yapımı söz konusu olmadığı için çok fazla kumaş gerektirmez, bu nedenle de sanılanın aksine oldukça ekonomiktir ve şık görünümleriyle son derece estetik çözümler sunmaktadır. Stor perdeler klasik polyester, pamuklu, sim ve jakarlı materyallerden üretilmekte olup su taşları, çeşitli boncuklar ve etek kısmına yapılan dantel ve oymalı kesim uygulamaları ile çeşitlilik sağlanmaktadır. Katlamalı ya da rulo olarak tasarlanan bu mekanik sistemli perdeler manuel ya da uzaktan kumanda ile aşağı - yukarı yönünde hareketi sağlanarak kontrol edilir. Bir çok çeşidi nemli bir sünger yardımı ile ılık suyla temizlenerek hanımlara kolaylık sağlar. Stor perdelerin ihtiyaçlarımıza yönelik sunduğu çeşitli çözümler, özellikle de renk, uygulama alternatifleri ve malzeme seçeneklerinin çok sayıda oluşu bizi kararsızlığa itmekte ve seçim yapmmızı zorlaştırmakta. Bizler de bu zahmetli süreci keyifli bir hale getirmek için herkesin zevkine uygun tasarımları barındıran seçenekleri sizlere sunmaktan mutluluk duyuyoruz...
Kız çocuklarının vazgeçilmez rengi pembe ve saflığın sembolü beyaz renklerle dekore edilmiş bu çok şirin çocuk odasında beyaz jaluzi perde eşliğinde dekorasyonu tamamlaması amacıyla pembe fon perdesi kullanılmış. Stor perdelerin bir alt grubu olarak da bilinen jaluziler birbirine paralel yatay bantlardan oluşan mekanik sistemli perdelerdir. Hafif nemli bir bez ya da toz alıcı yumuşak plastik fırçalar yardıyla kolaylıkla temizlenen bu perdeler, temizliğine daha çok özen gösterilmesi gereken çocuk odalarında ve mutfaklarda tercih edilebilir.


Çiçeklerin cıvıl cıvıl renkleriyle baharı evimize taşıyan, masa örtüsü ve sandelye minderlerinin renkleri ile de uyumlu olan bu şık tasarım içinizi açarak güne neşeli bir kahvaltı ile başlamınızı sağlayacaktır

Çok geniş olmayan bu odada mekanı daha ferah gösterecek açık renkli stor perde tercih edilmiş. Açık renkli olmasına karşın tül perdelere oranla, güneş ışığını çok daha iyi bloke eden materyalden üretilmiş bu perde ile modern ve şık bir görünüm kazandırılmış.

Sadelik ve ferahlık hissi veren beyaz stor perdeler ofis dekorasyonlarında da sıklıkla kullanılmakta

Çok fazla miktarda güneş ışığı alan geniş pencereli odalar için tasarlanmış olan bu güneş kırıcı, diğer bir adıyla sun-screen perdeler karartma özelliği taşımazlar ancak sizi ve eşyalarınızı zararlı ışınlardan önemli ölçüde korurlar. Burada tercih edilen screen perdenin mobilya ve zemin rengi ile olan uyumu da gözden kaçmayacak kadar dikkat çekici.

Mutfak dolapları ile uyumlu ve oldukça aydınlık bir ortam sunan stor perdenize geleneksel desenlerle zenginleştirilmiş drape fon perde ekleyerek mutfaklarınıza son derece gösterişli ve asil bir görünüm kazandırmanız mümkün.

Güneş ışığı ve ısının evinize girişini büyük ölçüde engellemek ve bu sayede ortam ısısını da korumak istiyorsanız burada kullanılmış olan karartma stor perde çeşitlerini tercih edebilirsiniz

Evinizi dekore ederken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta tüm öğelerin birbiri ile uyum içinde olmasıdır. Kullandığınız halının, mobilyaların ve hatta duvar boyasının rengi perde seçiminde kararlarınıza yön verecek önemli etkenlerdir. Burada da renk uyumuna özen gösterilerek seçilmiş olan screen perde, ışınları büyük ölçüde kırmasına karşın karartma perdeler gibi ışık girişini tamamiyle engellememektedir. Eğer sizin pencereleriniz de bu şekilde bölmeli camlardan oluşuyorsa, screen perde yönünde yapacağınız akıllıca bir seçim, pencerelerinizin güzelliğini iç mekana da yansıtmanıza olanak sağlayacaktır.

Işığı filtrelemede hiç bir stor perde jaluziler kadar etkili değildir. Ahşap ve alüminyum çeşitleriyle özellikle ofis, işyerleri ve mutfaklarda tercih edilen jaluziler size ışık hareketleriyle istediğiniz kadar oynamanıza imkan verir.

Stor perdelerde kullanılan bir diğer mekanizma da katlama mekanizmalardır. Katlama mekanizmalar organize tül, keten vb. perdelik olarak üretilen her türlü kumaşa hareket yeteneği ara çubuklarla sağlanmış ve kat kat toplanma görüntüsü verilmiş sistemlerdir. Burada kullanılan şık desenleriyle dikkat çeken katlama tül perdeye uçlarına eklenen boncuklarla hareket kazandırılmış ve sonrasında uygun renkteki sade bir stor perde ile tasarım tamamlanmıştır. Siz de çeşitli renk ve desen seçenekleri sunan ve farklı süsleme metaryelleri ile dekoratif bir görünüm kazanan katlamalı tül perdelerinizle ışık geçirgenliği sağlarken, ona uygun seçeceğiniz bir stor perdeyle de şık bir fon elde edebilirsiniz.

Özellikle bu tarz dar mekanlarda, odanın daha da boğucu görünmesine neden olacak uzun perde kullanımından kaçınmalı ve stor perdeleri tercih etmelisiniz. Bununla birlikte, küçük alanlar için yapacağınız açık renkli seçimler çok daha ferah ve şık bir görünüm kazandıracaktır.

Güneş ışığının kontrolünde böylesine etkili ve kullanımı pratik olan bir sistemin aynı zamanda da şık ve dekoratif görünmesini sağlamak için alüminyum jaluzilerin zengin renk alternatiflerinden faydalanabilirsiniz.

Mutfaklarda ışık girişini bloklama ve ısı kontrolü sağlama fonksiyonunu daha pekiştirmek için deri vb. malzemelerden üretilmiş karartma stor perdeleri tercih edebilirsiniz. Seçiminizi yaparken perdenin mutfak dolapları ya da duvar fayansları ile uyum içinde olmasına özen gösterin

Son derece estetik ve modern çizgilerle dekore edilmiş bu mekanda siyah ve beyazın asaleti dikkat çekiyor. Gayet başarılı bir şekilde ortama entegre edilmiş beyaz renkli karartma stor perde sadeliğin güzelliğini yansıtıyor.

Katlanabilir cam balkon sistemlerinin kullanımı dilimli stor perdelerle çok daha kolay ve pratik olacaktır. Ayrıca seçeceğiniz sade görünümlü stor perdeleri buradaki gibi oymalı eteklerle hareketlendirmek mümkün.

Siz de klasik ahşap mobilyaları seviyorsanız, mobilyalarınızla uygun ve düz renkli stor perdeleri tercih etmelisiniz. Sadeliğiyle dekorasyonunuzun ağırlığını ve asaletini korurken eşsiz bir estetik sağlar. Özellikle koyu renkli karartma stor perdeler mobilyalarınızın renk kalitesini de korumanıza yardımcı olacaktır.

Köşeli camlarda kornişin neden olacağı sorunlar sebebiyle klasik perde kullanmanız oldukça güçtür. Bu tür alanlarda istenilen ölçülerdeki bölümlerden oluşan bu becerikli yardımcılara yer açın.

Yazlık mekanların vazgeçilmez hasır ve ahşap malzemeleri, geniş renk seçenekleri ve estetik görünümleri ile artık evlerimizi de süslemekte. Rulo ve katlamalı mekanizmalarda kullanılan ahşap storlar kumaş görünümünde dokunan hasır ve bambu şeritlerinden oluşmaktadır. Perdelerinize uygun hasır aksesuarlarla odanızı renklendirmek, yaz havasına bürünmek artık elinizde.

Deliksiz bir uyku için ışıksız ortama ihtiyacınız varsa, yatak odasında kullanacağınız koyu renkli karartma stor perdeler tam size göre. Bu sade görünümlü perdeler özellikle uygulama alanı için uygun bir tercihle kurulmuşsa oldukça estetik bir görünüm sağlarlar. Özellikle de küçük yatak odaları için, kullanılacak olan klasik uzun perdeler ve beraberindeki fonlar gözünüzü oldukça yorarken, bu gösterişten uzak stor perdeler mekanınıza renk katacaktır. Eğer sizin de yatak odanız çok geniş değilse, tercihinizi açık renk duvar ve son derece sade stor perdelerden yana kullanın. Uygun renkte nevresim ya da yatak örtüsü gibi detaylarla da odanıza canlılık katabilirsiniz.

Doğal hayatın modern şehirle buluştuğu renktir yeşil. Ailelerin, arkadaşların biraraya gelip sıcacık sohbetlerin edildiği salonlarınızda paylaşım ve yardımseverliğin rengi olan yeşili kullanmaktan daha doğal ne olabilir ki? Hayal gücünüze evinizi ısıtacak bu canlı renkleri de katarak yapacağınız dekorasyona uyum sağlayacak aksesuarları eklemeyi de unutmayın. Perdeniz buradaki gibi düz renk ise aynı rengi içeren desenlerle bezenmiş objeler odanıza daha canlı ve modern bir görünüm sağlayacaktır. Şunu unutmayın ki tasarımınızı belirleyen çizgiler detaylarda gizlidir. Yaratacağınız farklı kombinasyonlarla tasarımlarınıza kişisellik ve estetik, evinize keyif ve neşe katabilirsiniz.

7 Temmuz 2012 Cumartesi

Babet Modelleri

Hiç şüphesiz ki hemen hemen genç yaşlı tüm bayanların ilkbahar ve yaz aylarında ayakkabı modeli olarak babetleri tercih etmelerinin pek çok geçerli sebebi bulunmaktadır. Bu sebeplerden bazılarını açıklamak gerekirse her şeyden önce çok rahat hafif ve ayakları yormayana çok şık duran ve son derece de modern bir bayan ayakkabı modelidir. Babet modelleri bayanların en fazla bu ayakkabı türünü seçmeleri tam yerinde olnan bir karardır. Özellikle yaz ve bahar ayları için ayakları kokutmayan ayak kokusu yapmayan ayakların hava almasına yardımcı olan ve yürürken sanki ayağınızda hiç bir ayakkabı yokmuş gibi kuş kadar hafif olması tercih edilmesinin en büyük başlıca sebeplerinden bir kaç tanesidir. Bu cıvıl cıvıl renkli her çeşit desenleri bulunan deri süet ve dayanıklı yırtılmayan bezden imal edilen bayan ayakkabıları alt kısmı kauçuk veya sert süngerden yapılmaktadır çünkü ayakların alt kısmıda ağrı şişlik yapması rahat bir yürüyüş sunması bakımından oldukça önemli bir nokta. Unutmadan söylemek gerekirse bu son model babet modelleri yazlık ve kışlık olarak değişik modellerde imal edilmektedir ama en çok giyildiği mevsim bahar ayları ve yaz mevsiminde her bayanın ayağında bu babetleri rahatlıkla görebilirsiniz. Beğenip hoşunuza giden bu babetleri hemen hemen her ayakkabı mağazalarında bulabilirsiniz renk ve kalite seçimleri de artık size kalmıştır. Alacağım babeti uzun yıllar giymek isityorum diyorsanız fiyatı biraz yüksek olacak ama kaliteli ve çok modern bir babet modeliolmuş olacak. Yok ben her yıl değişik babetler giymeyi istiyorum diyorsanız düşük kaliteli ve ucuz babet alabilirsiniz artık seçim sizlerin. Eğer bugüne kadar hiçbabet ayakkabı giymediyseniz emin olun ki çok memnun kalıp gelecek yıllarda mutlaka babet ayakkabıyı tercih edeceğinizi şimdiden söylemek isteriz. Yaz bitmeden babet ayakkabılarınızı seçiniz.
İlk görünüşte bu babaet modelini mavi kot kumaştan yapılmış ön tarafı üst kısmı fiyonklu içkısmı da çiçek desenli alt kısmı da hasır tabanlı çok aranan ve tercih sıralamasında ilk sırada yer alan bir babet ayakkabı modelidir. Bu mavi kot kumaşlı babetin en önemli özelliklerinden bir kaç tanesini söylemek gerekirse ayakları terletmez ayak kokusu diye asla bir şey yapmaz ve yere bastığınızda ayaklarınızın ne kadar rahat ettiğini fark edeceksiniz. Ayrıca ayağınızda ağırlık yapmayan ayaklarınızı asla yormayan çok uzun yürüyüşlerde mutlaka giymeniz gereken bayan ayakkabı çeşitlerinden birisi. Her ortamda sizi çok güzel ve şıkgösterecek olan babetler.
Bu babet modeli ise özellikle kız çocukları ve gençkızlara hitap edecek şekilde imaledilmişti. Beyaz deri üzerine kırmızı kalp babetin birisinin üzerine ön kısmına erkek resmi diğerine ise kız resmiçizilmişolup buda kız çocukları için daha sevimlihale getirmektedir. Bu babet modelinin alt taban kısmı da yumuşak kauçuktan yapılması ayak sağlığı için çok önemlibir ayrıntı. Çok ayakta kalan veya uzun yol yürüyen bayanlar için önemli bir özellik sayılır bunu gözardı etmeyiniz.
Bu babet bu sene sıkça rastladığımız ve vitrinlerde gördüğümüz pudra rengine üretilmiş, bizimde modaya uyarak yenilediğimiz gar dolabımızdaki tüm elbiselerimizde rahatlıkla kullanılması amaçlanmıştır. Babet düz renkli olup sadelik taşırken burun kısmında kullanılmış taşlar, babeti hem şıklaştırmış hem de sadelikten kurtarmıştır. Yazın çok rahatlıkla kullanılabilecek olan bu rugan ayakkabıdan sadece dışına değil içine de önem verilerek, pudra rengine uygun lame ile tamamlanmıştır. Burnundaki taşlar sayesinde de bizi daha şık gösterecek bebetin sporluğundan kurtaracaktır.
Siyah rugan babet çok amaçlı kullanmak için tasarlamış, babet ve siyah olması pek çok kıyafete rahatlıkla uyum sağlar. Rugan olmasından dolayı da özel günlerde de giyilebilecek şık bir babet olmuştur. Burun kısmındaki çift kat fiyonk yapılırken kullanılan çizgili kumaş ve ortasındaki kırmızı kalp giyilebilecek kıyafetlerde de çeşitliliğe yardımcı olmuştur. Ayakkabı çıkarıldığı zamanda şıklığının bozulmaması açısından, içinde kullanılan astarda özenle seçilmiştir.
Yine pudra rengi, deriden üretilmiş bir babettir. Son derece sade ve kullanışlı olması babetin rağbetini arttıracaktır. Burun kısmında kullanılmış ince ipten yapılmış fiyonk babete şirinlik katmıştır. Özellikle desenli elbiselerin altında kullanılabilecek bu sadelikte bir babet, elbiseyi ön plana çıkaracaktır. Yine bu sadelikte kadınların vazgeçilmez aksesuarı olan çanta ile de babet tamamlandığında zarif bir görüntü ortaya çıkacaktır. Sadeliğinizle adınızdan söz ettireceksiniz.
Her elbise veya pantolona rahatlıkla uyum sağlayacak bir renge sahip olan bu babet sadelik ve şıklığı, zerafet ve asaleti ortaya koyan bir modeldir. Sıcak yaz aylarında bayanların genel tercihi olan babetler, yaptığınız kıyafet,çanta ve takı kombinlerinizle de sizi bütünleyeceğinden emin olabilirsiniz. Burun kısmındaki özel taşlar ile hazırlanan ve babeti özelleştiren bir modeldir.
Keten renkli bu babete her kıyafete olarak uyumlu olarak kullanılabilen, kolay kombinlenebilen bir babettir. Burun kısmındaki altın sarısı rengi ayakkabıya ayrı bir hava verirken ,parlaklığıyla da şıklığını konuşturmaktadır. Elbiselerimizde kullanacağımız altın sarısı detaylar babetinizde de uyum sağlarken bu sayede sizin tarzınız diğer bayanların ilgisini çekecektir. Üstelik tabanı da çok ince olmadığından, size yere basıyormuş hissini vermez. Hem ayaklarınız hem de içiniz rahat edebilir.
Dantel ayakkabıda pudra ve siyahın uyumunu görüyoruz. Babet giymeyi tercih eden bayanlar bu modeli çok beğeneceksiniz. pudra rengi bu babet ise oldukça hareketli olduğu için, düz sade elbiselerle kullanıldığında babet ortaya çıkacaktır. Babette dantelden çiçek motifleri kullanılırken, burnundaki siyah kurdela ise babete apayrı bir hava katmıştır. Bunun yanı sıra siyah şeritleriyle de babete uyum sağlamayı başarmıştır. Babetin ayakları saran kısmı kumaş olduğundan ayaklarınızın şeklini alarak gün boyu rahat hareket etmenizi sağlayacaktır.
Çingene pembesi süet kumaştan yapılmış bu babetin ön kısmındaki büyük ve taşlı toka, babetlerde bulunabilecek ender aksesuarlardandır. Çingene pembesi bu babet kalın tabanıyla ayağınızı rahat ettirecek, rengiyle de ilgi çekecektir. Rengi ve tokasıyla da bir çok elbise ile rahatça kullanabileceğiniz bu modeli, yaz ya da kış sezonu fark etmeden rahatça kullanabileceksiniz. Süet ayakkabıyı kullanmak, günlük yaşamda ayağa oldukça ferahlık verecek, size yürüme konusunda da rahatlık verecektir. İç yüzeyin deri olması da ayağınızı terletmeyecektir. Biliyorsunuz ki deri ayakkabı kullanmak en sağlıklı olanıdır.
Bu spor görünümlü lastik ayakkabı günlük hayatınızda rahatlıkla kullanabileceğiniz bir model. Pikniğe, denize, spora giderken ayağınızı kavrama şekliyle ve modern çizgisiyle de sizi özel kılacaktır. İçinin lacşvert beyaz çizgili olması, dış tona zıtlığıyla da dikkat çekiyor. Pastel rengin tercihi ile de bahara cıvıl cıvıl bir görünüm katacak. Bayanlar rahata düşkünlükleri kadar model ve renge de önem verirler. Bu yüzden, bu ayakkabıya sahip bayanların hiçbir zaman ne giyeceğim derdi olmayacaktır. Tercihe göre kısa ve uzun eteklerle, dar beyaz kot veya kumaş pantolonlarla kombine edebileceğiniz yazlık bir ayakkabıdır.
Göz alıcı mavi tonuyla, burnu açık dantel ayakkabıyı yazın ayağınızdan hiç çıkarmayacaksınız. Dışının dantel olması ayakkabıya oldukça fantezi bir hava katarken, çift yönlü kullanabilme özelliğine sahiptir. Günlük kullanımında beyaz dar paça pantolon ya da kısa eteklerin altına kullanılabilir. İsterseniz gece davetlerine katılırken şık bir elbise ile kombine ederek sıra dışılığınızı fark ettirebilirsiniz. Dış yüzeyin dantel olması yazın ayağınıza büyük rahatlık sağlayacak, hava aldıracak, terletmeyecek ve kokudan uzak tutacaktır. Bu sene gördüğümüz birçok modelde burnu açık modeller var ve oldukça beğeniliyor. Ve bu modelde açık burun kısmının üzerindeki yine ayakkabı ile aynı tondan olan fiyonk detayı ayakkabıya şirinlik katmıştır.
Kot ve kahverenginin uyumuna şahitiz. Gençlerin en çok tercih ettiği kot pantolon ve mini eteklerin altına düşünülmüş genç bayanların rahatlığını ve şıklığını tamalayan bir babet ayakkabı. Düz kot üzerine burnuna geçirilmiş deri örgüden yapılmış bant ve ayakkabının kenarına geçirilen şeritte aynı deriden düşünülmüş. Tamamen ayak konforu için tasarlanmış sert tabanı ile gün içindeki yürüyüşlerinizi özgür kılan bir taban hazırlanmıştır. Üzerine giyevbilceğiniz kahverengi bir deri ceket ile sonbahar aylarını rahatlıkla geçirebilirsiniz
İşte tam yazlık cıvıl cıvıl bir ayakkabı daha. Dış yüzeyinin renkli çiçek deseni bu senenin modası. Düz pembe rugan kısmının diğer çiçekli desene zıtlığı ayakkabıya muhteşem bir hava vermiştir. Daha çok bu tip desenli babetler düz renkteki üstlerle tercih edilmeli. Giydiğiniz çiçekli ayakkabı ile, yine desenli bir kıyafet tercih ederseniz modeli tamamen yok edecektir. Fakat giyeceğiniz düz elbise tam eksine ayakkabıyı ortaya çıkaracaktır. Rugan kısmının üzerinde bulunan hasır pembe fiyonk, uçlarındaki metal aksesuarı ile ayakkabıya şıklık katmıştır. Alt taban kısmının kaymaz özelliği ile yürümeniz rahatlayacak, günlük kullanımınızda idealiniz olacaktır.
Siyahtan vazgeçmem diyenler için tasarlanmış bir model. Alışık olduğumuz modellerin aksine yan kısmının açıklığı ilginç bir tasarımdır. Yürüme rahatlığı kafanızı karıştırıyorsa normal, yani yanı kapalı bir babet kadar rahattır. İçerisinde bulunduğu hem rugan hem süet kısmı ile yazın ve sonbahar aylarında giyilebilirken, ister sade ister şık bir moda da girebilir. Çift kumaş tercih edilen bu ayakkabı kıyafet konusunda size hiç zorluk çektirmeyecektir. Ve yine diğer klasik modellerin aksine burun kısmında da farklılığını gösteriyor. Hafif sivri burnu ile klasik giyinmeyi seven bayanların tercihi olabilir.
İlk bakışta örgü gibi görünen bu beyaz ayakkabı aslında deridir. Kapalı ve koyu renkli ayakkabıların aksine yazın açık, babet tarzı ve yine açık renkli ayakkabılar tercih edilir. 7’den 70’e her bayanın beğenisini toplayacak bu model çeşitli kullanım alanına sahiptir. Düz beyaz olmasının yanında delikli modeli yine ayakkabıyı ön plana çıkarması açısından, düz renkli kıyafetlerle kombinlenebilir. Kullanım alanından bahsedecek olursak, günlük gezmelerin yanı sıra, özel günlerde de giyilebilecek tarz bir ayakkabıdır.
Beyaz saten ayakkabı burnunu açık olması üzerine gösterişli taslı kelebek deseni ile muhteşem bir görüntü katmıştır. İlk bakışta sadece düğün, kına gecesi, mezuniyet töreni gibi özel günlerde giyilebilecek havası veriyor olsa da günlük kullanımıda oldukça yaygındır. Örneğin üzerine giyilebilecek dar paça pantolon ve şifon gömlek altında sizi hemen olduğunuzdan farklı bir görünüme dahil edecektir. Özellikler genç kızların beğeniisni toplayan model, esnek kumaşının rahatlığıyla da beğenisini arttıracaktır.

Marka Modelleri